2014. október 15., szerda

SUPERFOODok fogyasztása

SZUPERÉLELMISZEREK
================================
A szuperételek élelmiszerek és egyben gyógyhatású termékek is. Az élelmiszerek egy olyan csoportjába tartoznak, amelyek növényi tápanyagban rendkívül gazdagok, fogyasztásuk révén jelentősen hozzájárulunk egészségünk megőrzéséhez, illetve helyreállításához. Többségük beiilleszthető a paleo étrendbe, paleo diétába is.

Jótékony hatásuk egészen kivételes az emberi szervezetre, jóval az átlag felett van. 

A SUPERFOOD-ok teljesen természetesek, rengeteg vitamint, ásványi anyagokat és antioxidánst tartalmaznak. Ékeskednek a tulajdonsággal, miszerint fokozzák az életerőt és életenergiát valamint mindenképpen szuper választást jelentenek az általános egészség- és közérzet javítására. Erősítik az immunrendszert, méregtelenítik a szervezetet, hozzájárulnak a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlyának beállításához.

A fentieken túl miért is érdemes szuperételeket fogyasztanunk a mindennapokban?

Mai táplálkozási szokásaink, táplálékaink minősége meg sem közelíti a korábbiakat. Földjeink az intenzív használattól kezdenek kimerülni, közel sem tartalmaznak elegendő tápanyagot a növények számára. Stresszes életvitelünk, illetve a környezetszennyezés mértéke egyre inkább igénybe veszi szervezetünket. Éppen ezért megfontolandó bizonyos étrendkiegészítők beépítése mindennapi táplálkozásunkba.

A legerősebb tápláló energia a növényekből származik. Energiájukat fotoszintézis révén a napból szerzik. A zöldségek, gyümölcsök fogyasztása révén ez a speciális energia a szervezetünkbe kerül. Az ásványi anyagok a föld építőelemei. Ezeket a növények közvetlenül a talajból veszik magukhoz, miközben vitaminok és enzimek képződnek a növényi szövetekben.Fontos megemlíteni, hogy ezen termékek 100 százalékban organikus táplálékkiegészítők, vagyis kíméletesek az állatokhoz, a vadvilághoz és a természethez. Organikus (bio/öko) az a mezőgazdasági rendszer, ami csak természetes módszereket és technológiákat használ, egészséges és tápanyag gazdag GM-mentes (génmanipuláció-mentes) készítményeket állít elő. Többségük tökéletesen beilleszthető a paleo diétába. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése