2014. augusztus 10., vasárnap

EsküvőnkSziasztok!

Ebben a bejegyzésben szeretnénk Nektek beszámolni arról, hogy Szkeptivel összeházasodtunk. :)

Hosszú tervezési időszak előzte meg ezt a napot, amit lehetett magunk készítettünk a nagy napra. A vendégeink száma és arányai miatt úgy döntöttünk hogy Hajóshoz közeli helyszínt fogunk keresni. Mivel a násznép között többen is lisztérzékenyek, laktózérzékenyek, cukorbetegek és paleosok, így fel volt adva a lecke, hol találunk megfelelő éttermet. 

Szerencsénkre Hajóstól nem messze Kalocsán találtunk egy hangulatos kis vendéglőt festői környezetben. Azonnal bele szerettünk a természetes színeibe és a Duna part látványába. Számomra maga volt a csoda amikor az étlapon felfedeztem, hogy már külön oldalt is szenteltek a különböző ételallergiákban szenvedők részére.

A nagy napunk előtt már pénteken leutaztunk és családi, baráti segítséggel feldekoráltuk az éttermet.A másnap már nagyon korán indult, fodrász, smink, fotózás a Hajósi borvidéken és a Duna parton.


A fotósunk képeire még várnunk kell, de addig is pár képet megmutatunk amit vendégeink készítettek.


15 órától svédasztalos vendégvárással vártuk a násznépet. Itt is vegyesen kerültek fel az asztalra minden mentes és hagyományos ételek, italok. Gyümölcsök közül szőlő, ananász, grapefruit, narancs, sárga- és görögdinnye. Mellette GM sült csirkecomb, olívabogyós sajtfalatkák és fasírtgolyók. Az ananászfa saját kreációnk és a képen nem látszik de egy kismajom mászik rajta. :)
 
Vendégeink rozmaring ágacskát kaptak érkezéskor és ujjlenyomatukkal díszítették a vendégkönyvünket.

Fél 5 felé kezdődött a templomi szertartás Kalocsa belvárosában a Szent József zárdatemplomban. Választott papunk szép és meghitt szertartást tartott, mindemellett nagyon jól oldotta az izgulás miatti feszültségünket. 

Ezt követően visszamentünk az étterembe és a Duna part mellett lévő teraszán megtartottuk a polgári szertartást is. A szertartást az anyakönyvvezető segítségével teljesen magunkra szabtuk.

Kedvenc részeink:

"Földünknek legsarkán jeges vihar tombol,
fát, hegyet és völgyet biz porig rombol.
Földünknek legsarkán él két kicsiny virág,
s küzdnek elemekkel, bár ellenük a világ.
Mind, mi árthat nekik, hencegi erejét,
de a két kicsiny virág fogja egymás kezét.
Irdatlan sziklákat sodor a dühödt szél,
de a két kicsiny virág túlélést remél.
Pokolnak zord tüze a tájat felperzseli,
de virág a virágnak kezét nem engedi. 

A tengerkékfolyók fájón kiszáradnak,
de a két apróságnak semmit sem árthatnak.
Szomjazó testük, ha mást már nem tehet,
átsuhan ajkukba egy csöppnyi lehelet.
A zöldellő erdők egyszer csak eltűnnek,
de a két kicsiny virág vágyai nem szűnnek.
Földünknek legsarkán, mi forrás mind elapad,
de a virágok kis szíve egymásért megszakad.
 
Csillagok fényét az éj súlyos láncra veri,
De virág a párját, ily vakon is megleli.
S ha köröttük végül romba dől a világ,
Akkor is megmarad együtt a két virág."

A pár közös életének, összetartozásának jelképe 
a faültetés. Mi lehetne ideillőbb a közös élet megkezdésének napján, mint egy facsemete elültetése, ami az új kezdetet, az új életet jelképezi, évről évre növekszik, erősödik, csak úgy, mint a két ember egymás iránt érzett szeretete. Együtt ültetitek el, segítve a másiknak, és később együtt is gondozhatjátok majd, ahogy házasságotok minden napján is közösen munkálkodtok.

A szülői házból hozott anyaföld erősítse a fátokat a gyökerétől a koronáig, mind a kapcsolatotokat is az első virágzástól az utolsó  lombhullásig.  A fa ágacskái és levelei és az újonnan kibújó kis hajtásai jelentsék ma a szerelmet, a mindig megújuló szerelmet. Jelentse azt, hogy ez a szerelem nem múlik el soha, örökké tart, az idők végezetéig.

Ginkgo biloba kis fát választottunk (élő kövület, gyógynövényként is ismert, a paleogénben jelent meg, az egyik leghosszabb életű fa)

Minden ember arra vágyik, hogy egy otthont teremtsen magának. Nem csupán egy szép lakást vagy házat, mert az csak olyan mint egy díszes doboz. Az otthon az más. Az otthon melegség. Két ember –egy férfi és egy nő- egymás felé áradó testi-lelki melegsége. Lehet kint kánikula, ha bent a rideg falak között a két szív idegennek érzi magát. De lehet kint az ablakokra jégvirágot fagyasztó hideg, ha bent a falak között egy szerelmes pár szívének összedobbanása forrósítja a levegőt. Az otthon az, ahol egy kissé leányának is érzi a férfi a feleségét, akit óvni, vigyázni kell, nem szabad magára hagyni. Ahol egy kissé gyermekének érzi a nő a férjét, akit a mindennapok olykor lélektelen rohanó világának fáradtságától, feszültségétől megszabadítja, ha a fejét ölébe hajtja. Otthon az, ahol béke, boldogság, önzetlen szeretet honol. Tegyetek meg mindent azért, hogy ilyen otthont teremtsetek magatoknak!


A szertartást követően pezsgőzés, gratulációk és fotózkodás a parton. Ehhez készítettünk egy szalmabálás kanapét.

7 óra felé kezdetét vette a vacsora, első fogásként hagyományos tyúkhúslevessel, de gluténmentesen elkészítve. Levesbetéteket külön szervírozták. A levest követően mi svédasztalos megoldást választottunk, hogy mindenki kedvére válogathasson a finomságok közül.
Desszertnek gyümölcs, fagyi, paleos és hagyományos torták és házi apró süteményeink voltak. Italként a szokásos esküvői felhozatal, plusz saját készítésű mentás-citromos tündérlimonádé. (Az üdcsik közül ez fogyott a legjobban! :)

Saját készítésű borainkra tervezett címkénk:

 Tortánk:

Dekorációnk: egyszerű kézzel hajtogatott vendég ajándékdobozok, külön paleos és hagyományos meglepikkel; nyers kezeletlen home-made fakorongok gyertyatartónak (és a tortatálcánk is ilyen volt), zöld borosüvegek szalaggal átkötve vázának, romantikus rezgő virággal. 

e


Főasztal dekorációnk hosszú hónapok alatt gyűjtögetett és válogatott boros dugókból készült ombre szív.

 Vacsi után meglepi tánccal indítottunk, majd pirkadatig buli, ének és tánci.

Kipihenve a nagy nap izgalmait, most újult erővel férj és feleségként folytatjuk tovább!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése