2014. március 22., szombat

Paleo Pizza Rendelésre...WoW!

Kedves Kuckólakók!

Tegnap bukkantunk rá, hogy a Pizza King Expresstől már lehet rendelni paleos pizzákat. Úgy megörültünk neki, hogy rögtön kaptunk a lehetőségen és rendeltünk is belőle, hogy lemeózzuk Nektek!

A paleolit étrend kedvelőinek 5 féle pizza különlegességgel kedveskedik a cég.

 Paleo Pizzák:
  • Paleopipi
(paleo pizzaszósz, fokhagyma, friss paprika, friss paradicsom, fűszeres csirkemell, lilahagyma, sajt)
  • Paleoserrano
(paleo pizzaszósz, friss gomba, Serrano sonka, sajt)
  • Paleocarpaccio
(paleo pizzaszósz, főtt tojás, füstölt lazac, kapribogyó, sajt)
  • Paleovegamix
(paleo pizzaszósz, cukkíni, karfiol, parmezán, póréhagyma, sajt)
  • Paleosalsa
(paleo pizzaszósz, friss erős paprika, friss gomba, friss paradicsom, kakukkfű, sajt)

Telefonon megkérdeztük, hogy miből is áll a pizza tésztája: kókuszliszt, lenmagliszt, szezámmagliszt, tojás, só, bors és szódabikarbóna. S még egyszer rákérdeztünk, hogy akkor gluténmentes verzió lesz, ugye? :) A válasz pozitív volt, reméljük hogy nem csak az alapanyagokra gondoltak, hanem arra is hogy a konyhában ne történjen keresztszennyeződés.

Választásunk a paleopipi pizzára esett. Az egy órás várakozás alatt fel-fel rémlettek a régi olaszos pizza élmények és mint egy kisgyermek úgy vártuk mikor érkezik meg a frissen gőzölgő, kemencében sütött paleo pizzánk. Végre csöngetett a futár és íme!


Hát nagyobbacskára számítottunk, de ez csak azért volt mert itthon nem 22cm-es pizzákat szoktam sütni. :)
Finom illata volt, de nagyon nehezen tudtam felszeletelni. A vékony tésztája (~2mm) olyan nagyon megsült, hogy inkább tört és lecsúszkált a feltét. 


Véleményünk szerint nagyon kevés volt a hús a feltéten, inkább hagymából és paprikából állt. A sajt is inkább jelképes volt rajta. Persze ízlések és pofonok. :) Viszont a fűszerezése nagyon finom volt, ebben ügyesek voltak! Ár-érték arányban 10/4-ast adnánk erre a pizzára.

Nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk, hogy végre lehet paleos pizzákat is rendelni, sőt az étlapon már paleos desszertek is helyet kaptak! Hajrá Paleo! :)

Kedves Pizza King Express, mi ráharaptunk az ötletre! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése