2014. február 28., péntek

A folyadékpótlás gazdaságos és környezettudatos alternatívája.Néhány elöregedett, ill. korrodált vízvezetékből kerülhetnek a vízbe nemkívánatos anyagok. Ezek az összetevők a maradék klorinnal, amelyet pont a baktériumok elpusztítására adagolnak a vízhez, okozhatnak kellemetlen ízt, ill. állagot a csapvíznek.

A legpraktikusabb és költség kímélőbb módja megszűrni a csapvizet és csökkenteni a mészkövet klorint , ólmot, cinket, rezet, néhány növény és rovarirtó szert, mialatt a fontos ásványi anyagok, mint például a kalciumot, magnéziumot nem szűri ki.

Ez által biztosítja a Laica vízszűrő rendszer - kancsó és a BI-FLUX szűrőbetét- a még ízletesebb és egészségesebb vizet.

Ízletes

A Laica bi-flux szűrő hatékonyan javítja a víz állagát, ízét mind a hideg és forróitalok fogyasztásakor.


Költséghatékony

A LAICA vízszűrő kancsó használatával éves szinten jelentős megtakarítás érhető el a családok részére.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/howto4.jpg


Kényelmes

A víz állandóan elérhető, nem szükséges többé cipekedni.

Környezetbarát

A Laica vízszűrő rendszer használatával mindenki tehet a környezetvédelemért az által, hogy jelentősen csökken a palackozott víz előállításához, szállításhoz felhasznált olajfogyasztás, valamint eltűnik milliónyi feldolgozatlan műanyag palack.


Ízletesebb ételek

A legjobb opció a család kedvenc ételeinek elkészítéséhez, az egészséges táplálkozás alapja a Laica kancsó által megszűrt tiszta ivóvíz.


Intelligens ajándék

Egy Laica kancsó valóban egyedi hasznos meglepetés, intelligens barátoknak.


Kíméli a háztartási kisgépeket

A legjobb megoldás, ha hosszan és probléma nélkül szeretnéd használni vízzel, vízgőzzel működő kisgépeidet, mint például a kávéfőzőt.


Könnyen kezelhető

Egyszerű beüzemelés, nem igényel költséges karbantartást.


Hordozható

Mobil, bárhova magaddal viheted akár hétvégi házadba, nyaralásaid alkalmával, mindenhol élvezheted a Laica vízszűrő előnyeit.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/howto2.jpg
 • Mit is csinál a szűrőbetét?
A szűrőbetét a kulcs elem a szűrőrendszerben. A csapvíz fogyasztása biztonságos, habár az állaga és íze változó lehet, függően a terület vízszolgáltatója által biztosított minőségtől. A Laica vízszűrő használatával a nemkívánatos összetevők sikeresen csökkenthetők, ezáltal kellemes állagú és ízű vizet kapunk .
 • Miért van a szűrőbetétnek 30 napos lejárati ideje?
Azért, mert a ioncserélő gyanta és az aktív szén egy idő után telítetté válik, emiatt a szűrés hatékonysága és a víz minősége romolhat (hasonlítható a  törölközőhöz, amely minél vizesebb, annál kevésbé hatékony), valamint a labortesztek alapján a baktériumnövekedés-gátlás a 30 napos periódus alatt a leghatékonyabb.
 • Mikor kell a szűrőbetétet cserélni?
A cserélhető szűrő élettartama függ attól, hogy milyen a lokális vízművek által szolgáltatott víz minősége. Labortóriumi tesztek alapján a leghatékonyabb a szűrő, amíg el nem éri a kb. 150 liter szűrést, ill. a 30 napot. A Laica vízszűrő rendszer élettartam kijelző emlékezteti a használót, amikor a szűrőbetét megérett a cserére, biztosítva ezzel a leghatékonyabb és biztonságosabb működést.
 • A szűrő eltávolítja a fontos ásványi anyagokat?
Nem, a szűrő csak a vízkőlerakódásért felelős, változó keménységet okozó mészkövet távolítja el. Nem távolítja el a fontos ásványi anyagokat a vízből. Ugyan csökkenti az ioncserélő gyanta a magnézium és kalcium szintjét, de nem szűri ki teljesen őket, ellentétben a fordított ozmózis elvén működő szűrőkkel.
 • Milyen típusú keménységgel jellemezhetjük a csapvizet és melyik csökkentése befolyásolja a szükséges tápanyag bevitelt?
A vizet kétféle keménységgel jellemezhetjük: a változó keménységgel, ill. az állandó keménységgel. A változó keménység (mészkő) befolyásolja a víz ízét és állagát, ez okozza a vízkövesedést a vízforralókban, kávéfőzőkben, stb. Az állandó keménység tartalmazza a fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket, amelyek szükségesek az egészséges tápanyagbevitel szemszögéből. A vízszűrő kizárólag a változó (rossz) keménységet csökkenti. A vízkeménység összehasonlítható a koleszterinnel. Van a rossz koleszterin, amit csökkenteni kell, amennyiben meghalad egy bizonyos értéket, és van a jó koleszterin (hdl) amely harmonizál az egészséggel.
 • Higiéniailag hogyan van védve a szűrőfilter?
Az aktív szén a szűrőházban impregnálva van kis mennyiségű ezüsttel, ez megvédi a baktériumok növekedésétől a szűrő élettartama alatt (150L vagy 30 nap).
 • Miért ajánlatos a kancsóban leszűrt vizet a hűtőben tartani?
A legtöbb folyadékot és ételt ajánlatos a hűtőben tartani. A tejet, juice-t, vagy palackozott vizet általában a hűtőben tartjuk miután felnyitottuk, a minőségének és a frissességének fenntartása érdekében.
 • Miért kizárólag csapvizet szabad használni a vízszűrőben?
A vízszűrő rendszer nem távolítja el valamennyi baktériumot és toxint (pl szalmonellát) amelyek akár megtalálhatók a nem iható vizekben. Kizárólag a hatóságilag kezelt csapvíz (amely folyamatosan kontrollált és tesztelt a biztonság érdekében) használható a vízszűrő kancsóhoz. A szűrő kizárólag azokat az összetevőket távolítja el, amelyre tervezve és gyártva lett. Hasonlóan a gyógyszerekhez, amelyeknél csak arra a betegségre van befolyása, amire tervezték.
 • Miért van a szűrő sterilizálva?
A szűrő sterilizálva van, ez által biztosítva, hogy a lecsomagolt termék teljesen baktériummentes, ez a módszer biztosítja a maximális higiéniát. A sterilizáció megelőzés, hasonlóan mint bármilyen baleseti biztosítás, általában nincs rá szükség, de a hiánya komoly problémákat okozhat.
 • Miért fontos a nehézfémek jelenlétének a csökkentése a csapvízben?
Amikor a víz áthalad a fém szállító csöveken, néhány nehézfém úgy mint ólom, réz, cink …stb beleoldódhat a vízbe. Széleskörű vizsgálatok, publikációk tárgyalják a nehézfémek toxikus hatását. Ezért biztosabb lecsökkenteni a minimumra ezeket a nemkívánatos összetevőket.
 • Miért klórozzák a csapvizet?
A klór és származékai (klorin) a gyakorta használt fertőtlenítőszer, amelyet a csapvízhez adagolnak a biztonság érdekében, mivel ez elpusztít bármely baktériumot vagy vírust, amely esetleg jelen lehet a vízben. Az aktív szén amelyet a szűrőben használunk, jelentősen csökkenti a klorint, amely a kellemetlen ízt, ill. állagot okozhatja.
 • Miért fontosak a minősítések , mint a HACCP, rengeteg mérés ,sterilizáció és használati utasítás?
A vízszűrő patron ipari termék, használva élelmiszer minősítésű anyagokat, ezeknek meg kell felelniük az összes vonatkozó elvárásoknak. A minősítések fontosak annak érdekében, hogy a termékek legálisan legyenek forgalmazva, ill. megfeleljenek a Európai standardoknak és követelményeknek.
 • Mi az a ioncserélő gyanta?
Az ioncserélő gyanta egy élemiszerminősítésű anyag amelyet a szűrőben használunk. A gyanta molekula és néhány ion vízben hatással van a változó keménységre amely a vízkövet okozza .
 • Miért tisztább és ízletesebb a BI-flux szűrővel szűrt csapvíz?
A Bi-flux a XXI. századi fejlesztésű vízszűrő. High-tech tervezésének köszönhetően, amelyet megannyi szabadalom véd, a szabályozott átfolyási sebesség által biztosítja a legkiválóbb és legjobb ízű vizet. (*a classic szűrővel történt összehasonlításban).
 • Csecsemőknek, kisgyerekeknek adható-e a szűrt víz?
A magyar nyelvű használati utasítás "Fontos megjegyzések" : 3. pontjában az alábbiakat olvashatod:
Higiéniás okokból a szűrőpatron belsejében ezüst található, ezért a szűrés során bizonyos mennyiségű ezüst kerülhet a vízbe.
Ez a mennyiség az emberi fogyasztásra alkalmas határokon belül van az európai 98/83/EC rendelet értelmében, ennek ellenére nem javasolt csecsemők részére fogyasztani, ill. ételt készíteni a szűrt vízből a csecsemőnek.
Megjegyzés a 3. ponthoz
Kizárólag a Magyarországi engedély kiadásának a feltétele, hogy a csecsemőkre vonatkozó ellenjavaslat (amely nem tiltás, csak javaslat) szerepeljen a használati utasításban.
A bevizsgáló szerv (OKI) nem adott semmilyen magyarázatot arra nézve, hogy milyen mellékhatása lehet amennyiben csecsemők/kisgyermekek fogyasztanak a szűrt vízből, csak a „közegészségügyi szempontból” meghatározást használja, amely egy régi WHO irányelvre utal, amelyet egyébként az EU többi tagállamában már régen nem vesznek figyelembe.
A régi WHO irányelv szerint amennyiben a szűrt víz ezüst tartalma meghaladja a 10, μg/litert, ebben az esetben az nem javasolt a csecsemőknek/kisgyerekeknek történő fogyasztása. A Laica vízszűrők által készített szűrt víz esetében az ezüsttartalom 15-17 μg/liter volt.
A teljes EU. területén a 98/83/EC európai rendelet van érvényben miszerint 100 μg/liter ezüsttartalom alatti víz vonatkozásában nincs ellenjavaslat a csecsemők, ill. kisgyermekeknek történő fogyasztásra vonatkozóan. (pl. olasz csecsemők, kisgyermekek is fogyaszthatják).
Összefoglalva: Kizárólag a magyar nyelvű használati utasításban kell szerepeltetni ezt az ellenjavallatot egy régi WHO direktíva(nem TILTÁS ) alapján. Ez az ellenjavallat összehasonlítható a gyógyszerek csomagolásán található számtalan ellenjavallattal, amely alapján szinte bárki talál magára nézve olyan jellemezőt, hogy miért ne fogyassza az adott gyógyszert.
 • Mi a különbség a Laica víztisztító kancsók között?
A szűrőrendszer kulcs eleme a szűrőbetét, ezért a szűrt víz minősége ettől függ. A víztisztító kancsók közötti különbség: szűrőbetét típusa (classic vagy bi-flux), méretben , formában, színben ill. a szűrő élettartam számláló típusában van.
 • Miért kínál ilyen sokféle víztisztító kancsót a LAICA?
Hogy biztosan megtalálja, amely céljainak, lehetőségeinek, egyéniségének a legjobban megfelel.
 • Fontos hogy mekkora kapacitása/mérete van egy-egy víztisztító kancsónak?
Tulajdonképpen nem kulcsfontosságú, a kancsó méretének, mivel a felső tartály amibe a csapvíz kerül (a szűrés előtt) mindegyik kancsóban kb. 1 literes, nem javasolt egymást követően több szüretet egymásra tölteni, mivel a tapasztalatok azt mutatják, hogy a frissen szűrt víz a legízletesebb.
 • Miért fontos, hogy a LAICA víztisztító kancsók minden típusa beférnek a hűtőajtóba?
1.)mert a szűrt víz élelmiszer és javasolt betartani - minden megbontott élelmiszerre (akár üdítők vagy palackozott vízre )- vonatkozó higiéniai előírást és szűrt vizet is a hűtőben kell tárolni.
2.)- praktikusság, így foglalja a legkevesebb helyet a konyhában.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése