2014. január 27., hétfő

Kakaó probléma! Ezt ellenőrizd vásárlás előtt!



 x % Cacao vagy Cocoa? Nem mindegy!
 

Cocoa (kakaó)

  • alacsony minőségű kakaó
  • feldolgozott
  • hővel finomított
  • a tápanyagok jelentős mennyiségétől megfosztott
  • gyakran tartalmaz: cukrot, tejet, zsírt, hidrogénezett olajokat és mesterséges aromákat
  • testtömeg-gyarapodást okozhat


Cacao (kakaóbab)
  • segíti a fogyást
  • elősegíti az egészséges bőr kialakulását, megőrzését
  • magas antioxidáns tartalmú
  • javítja a hangulatot
  • alapvetően fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz
  • javítja az agyműködést
  • orvosolja a fejfájást
  • elősegíti a szív egészségének megőrzését
  • fokozza a nemi vágyat 
  • SUPERFOOD


 Ellenőrizd az összetevőket és válassz bölcsen!


Ha hasznosak találtad a bejegyzésünk kérjük oszd meg, hogy másoknak is segíthess! 


3 megjegyzés:

  1. Tamás Földesi Bárcsak ennyire egyszerű lenne... de nem az, hiszen a két név akár ugyanazt is jelentheti attól függően, hogy hova valósi a termék, a két kifejezést egymás szinonimájaként is szokták használni. http://en.wikipedia.org/wiki/Cocoa_bean

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Szia! Ez elég nagy baj, bár remélem csak a cikk írója kezeli ezt ennyire lazán.

    Számomra a cacao a fatermését, magát a babot és az abból zúzott nyers, magas hőmérsékletnek (< 40 fok) nem kitett, vegyszeresen nem kezelt kakaóport jelenti. Míg a cocoa már a kakaó babból készült különböző eljárások (kémiai is, nem csak fizikai) során nyert, kevésbé keserű, semlegesebb kakaóport jelenti.

    VálaszTörlés