2014. január 15., szerda

Miért fontos a glikémiás index?


A glikémiás index azt mutatja meg, hogy egy adott étel mennyiben emeli meg a vércukorszintet.  

A cukorban gazdag ételek - vagy azok amelyek a szervezetben gyorsan cukorrá alakulnak át - "magas glikémiás" ételeknek minősülnek.

Miért fontos ez?
  • Mert a vércukorszint emelkedésekor megemelkedik az inzulin nevű hormon szintje is, ami ha folyamatosan magas szinten termelődik akkor cukorbetegséghez, szívbetegséghez és számos más betegséghez vezethet.
  • Az "alacsony glikémiás" ételek fogyasztása garantáltan hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez. 

Tehát amit fontos megjegyezni:  együnk kevesebb olyan ételt, amely gyorsan alakul át cukorrá a szervezetünkben!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése