2013. november 22., péntek

Nagy Kókusztej Teszt 4. rész

* 10 + 1. versenyző Nomilk kókusztej

Teljesen véletlenül úgy alakult, hogy amikor már javában folyt a kókusztej tesztünk, meghívtak minket a Nomilk Rózsadomb Centerben lévő megnyitójára. Gondoltuk élünk a lehetőséggel és ha nem is fair play alapon, de beillesztjük tesztünkbe az Ő készítményüket is. Azért nem fair play, mert itt frissen főzött kókusztejet kaptunk :) Kóstolhattunk náluk kókusz, kesu, pisztácia, dió és mandula tejet is.összetétel
: kókusz, víz, só, paleolaj
kiszerelés: 1 liter
újrahasznosítható csomagolás: igen
ár: ~ 450 Ft
kávéhoz: ajánljuk
íz: enyhe utóíz érezhető (valószínűleg az olaj miatt)
illat: kellemes kókusz
állag: picit különvált benne a kókuszzsír, ezért fogyasztás előtt felrázandó
krémhez: nem ajánljuk


Összességében nagyon szuper kezdeményezésnek tartjuk, hogy a növényi tej szerelmeseinek is lesz végre tejivó helyük!
---------------------------------------------------------

KONKLÚZIÓ

---------------------------------------------------------

Már nagyon vártuk ezt a pillanatot :) Őszintén szólva nem gondoltuk volna, hogy ilyen nehéz dolgunk lesz a teszt során. Főleg, amikor a kevésbé finom versenyzőket kellett ízlelgetni, elfogyasztani... DE nagyon is megérte, hiszen most egy szép, teljes képet kaptunk a piacon fellelhető kókusztejekről. Engedjétek meg, hogy néhány mondatban összefoglaljuk az egyes termékekről alkotott véleményünket.


Rapunzel kokosmilch: felbontás után (szobahőmérsékleten) egész kellemes, bár érezhetően nagyon zsíros volt. Hűtés hatására 1,5 cm vastagon összeállt a zsír a tetején. Élmény és ár/érték arányt nézve inkább nem ajánljuk.

Cocomas coconut cream: összetevőket tekintve nem éppen az ajánlott kategória, viszont felhasználhatóságát tekintve igen sokoldalú és kellemes ízű.

Trendavit kókusztejpor: complettához hasonlítható. Mivel nem kell hűtőben tárolni, így ideális választás lehet utazásokhoz, táskában magunknál hordva.Viszont az összetevők itt sem éppen egészségesek...

Dennree kokos milch: kis melegítéssel jó választás lehet azoknak, akik szeretik a zsírosabb kókusztejeket.

Biona coconut milk: nagy csalódás volt mindkét Biona termék, sokkal-sokkal jobbra számítottunk. Nagyon nem jött be.

Aroy-D coconut milk: sajnáljuk, hogy korábban nem kóstoltuk, nagyszerű íz és illatvilág, tökéletes választás lehet.

Koko dairy free: picit semmilyennek mondanám, hogy miért is? Ebben van a legkevesebb kókusztej sűrítmény, így mind ízben, mind illatban, mind pedig állagban is inkább a vízhez hasonlít (kivéve a fehér színét).

Real thai coconut milk: óriás kedvenc! Kókusztej sűrítmény arányát tekintve messze veri a legtöbb konkurenst, szuper kávéhoz és süteményekhez. Finom illat, fantasztikus, krémes íz. Ízlés szerint hígítandó.

Coconut milk Blue Dragon: talán ez volt az egyetlen tej, amely melegítés után is darabos maradt. Sem ízre, sem illatra nem jött be, mi biztosan nem veszünk belőle többször.

Biona coconut milk-light: nagy csalódás volt mindkét Biona termék, sokkal-sokkal jobbra számítottunk. Nagyon nem jött be.


A Nagy Kókusztej Teszt Összefoglalója BioNetti & Szkepti véleménye alapján:


Bízunk benne, hogy kellő részletességgel sikerült jellemeznünk, értékelnünk az egyes kókusztejeket, segítséget nyújtva Nektek a megfelelő választásban. 


Eredményhirdetés! :)

1. helyezett Real thai coconut milk

2. helyezett Aroy-D coconut milk

3. helyezettel gondban vagyunk, segítetek?


2 megjegyzés:

 1. 3 ok, amiért a kókusztej nem lehet a barátod
  http://chriskresser.com/3-reasons-why-coconut-milk-may-not-be-your-friend

  Akkor most mivaan?:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Igen, a legjobb választás mindenképpen az adalékoktól és BPA-mentes kókusztej választása. Az Aroy-D-nek van tetra-pakos változata is.

   Törlés