2013. szeptember 22., vasárnap

Zsonglőrködés a foltokkal...


Biztosan Ti is tapasztaltátok már, hogy a folttisztítás korán sem egyszerű foglalatosság. Korábban csak ritkán találkoztam ezzel a kihívással, de ha az ember párkapcsolatban él, bizony meg kell küzdenie a makacs foltokkal.
  • zsíros, olajos foltok
  • vörösbor placsnik
  • golyóstoll tesztcsíkok világos felsőkön
  • sportpályáról fűves-sáros emlékcsíkok, haveri paskolások nyomai a fehér mezeken...tudnám ezt a színt ki választotta?!?
  • régmúlt fehér zoknik szürkébe hajló árnyalatai
  • és még folytathatnám...

Gyerkőcöknél gondolom még többféle formában jelenik meg az ádáz ellenségünk, a FOLT.

Környezetbarát módon igyekszünk mosni, ezért nem használhatunk agresszív folttisztító szereket. Persze jobb is, mert ezek nem csak a környezetünkre károsak, de az egészségünkre is.

Mosódióval és almaecetes öblítővel 30 fokon ezek a problémás területek nem lesznek makulátlanul tiszták, foltmentesek... :(

Az elmúlt napokban kezdtem megunni, hogy egyre több ruhát kell a foltok végett játszóruhának minősítenünk, így HADAT ÜZENTEM A PACÁKNAK!

A mosás előtt próbáltam marhaepe szappannal kiszedni a pöttyöket. Sokat halványodtak, sőt a többsége el is tűnt. Ez a szappan a "biovanishünk". Azonban a zsíros, olajos foltokkal valahogy nem tudott elbánni.

Tehát folytatódott tovább a küzdelem...citromlé-vesztett, konyhasó-bukta, ecet-detto....
és végül megtaláltam a nátrium-perkarbonátot! Más nevén a folttisztító sót, ami diadalt aratott!!!

Használata nagyon egyszerű. Vegyünk példának egy olajfoltos pólót. (Kivételesen én voltam a lúdas, főzési baki...)1-2 evőkanál sót fel kell oldanunk forró vízben egy kisebb tálkában.

    
A foltos ruhát meleg vízben áztatjuk, amiben elkeverjük a tömény sós
oldatunkat.


A foltok szó szerint lepezsegnek a ruháról. Pár órát hagyni kell állni benne, majd kiöblíteni és a szokásos mosógépes mosásba betenni.

Eredmény: Volt folt, NINCS FOLT! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése