2013. április 8., hétfő

Rántott ételek paleo módra


A leggyakrabban tálalt magyar ételek között élen jár a rántott hús. (GFK  felmérés alapján)

Mi magyarok talán el sem tudjuk képzelni, hogy havonta legalább egyszer egy vasárnapi ebédhez készített húsleves mellé ne bundázzunk be valamilyen húsfélét. :)

Nem csak mi magyarok szeretjük kabátba öltöztetni ételeinket, lássuk milyen bundák vannak még a világ körül?!?
- bécsi panír
 (liszt, tojás, zsemlemorzsa)

- angolos panír
 (liszt, olajjal, sóval, borssal felvert tojás és zsemlemorzsa)

- párizsi bunda
(sóval felvert tojás, liszt vagy sűrű palacsintatészta)

- sörtészta
(tojás, liszt, sör)

- milánói panír
(liszt, tojás, kenyérmorzsával elkevert reszelt parmezán)

- japán tempura
(liszt, jeges víz, tojás, só)

és most itt van a Paleo panír is! :)

Rengeteg féleképpen elkészíthető, mi így szeretjük:

Vágtunk pár szelet paleo tökmagos kenyeret, két-három darabra törtük és darálóba tettük. Egészen apróra daráltuk, ebből lett a paleo "zsemlemorzsa". Lisztnek szezámmagot használtunk, mert nagyon finom állagúra lehet őrölni és jól harmonizál az íze a paleo bundában.



A paleo bundába forgathatunk húst, avokádószeletet, spenót levelet, sárgarépát, padlizsánt, gombát és halat. Csak a képzeletünk szabhat határt annak hogy melyik kedvenc harapni valónkat öltöztetjük kabátba. A sütést kókuszzsírban javasoljuk!

Mi most csirkemell szeletek mellett döntöttünk, amit párolt brokkoli ágyon tálaltunk friss tavaszi salátával.


Paleo tipp: közepes lángos süsd a paleo bundás ételt, színe és állaga árulkodik állapotáról

Jó étvágyat! :)

2 megjegyzés:

  1. Kedves Netti, nekem van egy kis húsüzemem, ahol teljesen kézi készítéssel gyártunk 100% csirkehúsból, hozzáadott cukor, szója, vagy más adalék nélkül panírozott húsokat, amiket gyorsfagyasztással tartósítunk. Az elmúlt időszakban egyre többen kerestek meg, hogy paleosok számára is készítsünk termékeket. Mit javasolnál milyen liszttel és panírral lenne érdemes próbálkozni, ami könnyen kezelhető és még megfizethető? Válaszod előre is köszönöm, Győrfi Péter, NemesFood

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Péter!

      Köszönjük a megkeresést!

      Számos panírt tudunk használni a paleo diétában. Sok féleképpen variálhatjuk a magliszteket egymással, attól függően ki melyik ízvilágot részesíti előnyben. (kókusz-édesebb, szezámmag-kesernyésebb, stb.)

      2 féle képpen szoktam panírozni:
      egyszerű panír:
      vizes hús + liszt(1) + tojás + liszt(2)

      dupla panír:
      tojás + liszt(1) + tojás + liszt(2)

      sütés kókuszzsírban

      Liszt 1: olajtalanított szezámliszt / kókuszliszt
      Liszt 2: egész szezámmag / őrölt mandula/ őrölt török mogyoró / őrölt dió / gesztenyeliszt / lenmagliszt / vmilyen paleo kenyérmorzsa (házilag készítem)

      plusz tipp:
      különleges paleo orly panír:
      http://bionetti.hu/paleo-foetelek/184-paleo-orly-csirkefalatok.html

      A napraforgót & tökmagot nem használom, mert zöldes színt kap tőle a panír.

      A felsoroltak közül a szezámlisztet (szezámmagot, pelletet), lenmaglisztet, kókuszlisztet lehet a legolcsóbban beszerezni. Viszont a mandulával és a gesztenyével nagyon jól lehet dolgozni, tartósabb és szebb a panír. Még nem fagyasztottam le őket, így ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom.

      Remélem tudtam segíteni és hamarosan már a boltokban is kapható lesz panírozott paleo húsi!

      BioNetti

      Törlés