2013. február 7., csütörtök

Mikrohullámú sütő - kérdés TESZT

2013.02.07.

Biztosan emlékeztek a mikrohullámú sütővel kapcsolatos bejegyzésünkre. Aki még nem olvasta volna, ide kattintva eléri. Ahogy ígértük, tesztelni fogjuk a mikrózott víz és a tűzhelyen melegített víz különbségeit.


Ehhez 6 darab tojáshéjba földet tettünk és mindegyikbe beleszórtunk néhány búzaszemet. Egyelőre sima csapvízzel locsoljuk őket, míg valamelyest megnőnek. Ezután 2 tojásba már csak kihűtött mikrózott vizet, másik 2 tojásba kihűtött tűzhelyen melegített vizet, a maradék kettőbe pedig továbbra is rendes csapvizet csepegtetünk.


Egy hölgy a növényein próbálta ki a fent leírt eljárást. Eredményei alapján a kihűtött mikrózott vízzel locsolt növények 10 nap leforgása alatt elpusztultak. Természetesen ez sok szempontból nem tekinthető releváns kísérletnek, azonban elgondolkodtató…

Ennek próbálunk most utánajárni. A fejleményekről folyamatosan beszámolunk. A mikró-karantén továbbra is tart!

2013.02.14.

Az elmúlt 7 napban két alkalommal locsoltam a növényeket. Nagyon szépen megnőttek ennyi idő alatt.


Mára már kellően száraz a földjük, hogy megkezdhessük a kísérletet. Tehát 2 tojásba már csak kihűtött mikrózott vizet, másik 2 tojásba kihűtött tűzhelyen melegített vizet, a maradék kettőbe pedig továbbra is rendes csapvizet locsolunk.

Hamarosan ismét jövök egy friss helyzetjelentéssel!

2013.02.26.

És itt is vagyok! Eltelt közel két hét, azóta túl vagyunk újabb 3 locsoláson. Eszméletlen növekedés szemtanúi lehetünk.


Még nem igen vehető észre különbség, úgyhogy egyelőre nem tudok messzemenő következtetéseket levonni. Egy biztos, hamarosan átültetésre kerülnek, mert kezdik kinőni a tojáshéjukat.

                                                                              Szkepti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése