2012. november 24., szombat

Legnépszerűbb konyhai veszélyforrások 2.rész Sziasztok!Cikkünkben tovább kutakodunk konyhánkban a káros alapanyagok után, most az állati eredetű tej kerül nagyító alá.

A legnagyobb badarság tejet inni!
 


Miért mondom én ezt, lássuk a riasztó tényeket:

- A tejben megtalálható fehérjék szervezetünket antitestek termelésére ösztönzik. Ezek az antitestek megtámadják a hasnyálmirigyet. Sokaknál emiatt alakul ki már gyerekkorban a cukorbetegség.

- A tejfogyasztás növekedésével párhuzamosan alakul a csontritkulásban szenvedők számának növekedése is. A tehéntejben lévő kalcium az emberi szervezet számára nem felvehető állapotban van jelen. Az állati eredetű tejekben sokkal több fehérje található, mint az anyatejben. A többlet fehérje savasságát a szervezet csak kalcium felhasználásával tudja semlegesíteni, ezáltal kalciumot von el magától. => csontritkulás

Az emberi szervezet számára nagyon fontos a fehérje, azonban nem szabad csak állati fehérjére épülő táplálkozást folytatni, mert lassan leépíti a csontozatunkat.

Hatása: bélgörcs, bélfertőzés, vérszegénység, allergia, asztma, cukorbetegség, felszívódási zavarok, szívpanaszok, a magasvérnyomás és elősegíti a rák kialakulását

A növényi fehérjék ellenben erősítik a csontozatot, így bátran ajánljuk nagyobb arányú fogyasztásukat!
 Figyelemre méltó kutatási adat:
„1989. április 15-én a Nemzetközi Rák Magazin beszámolt a Roswell Park-beli 569 tejfogyasztó és 569 kontrollszemély vizsgálatáról. A tanulmány szerint kétszeres volt a tüdőrák, 3,1-szeres volt a petefészekrák, 2,49-szeres a prosztatarák megjelenésének az esélye a tejfogyasztóknál.”

Honnan ismered fel a legtöbb tejtermékeket fogyasztókat? 
- Krákognak, rendszeresen folyik az orruk, nehezen lélegeznek, gyakori fáradtság érzet jelentkezik náluk

Honnan sejtheted hogy érzékeny vagy a tejben lévő laktózra, tejcukorra?
- hasmenést, erős gáztermelődést, hasi görcsöket vált ki

 Miért vagyunk érzékenyek rá?
 - Szervezetünk átlagosan csak 5 éves korunkig termel tejcukor lebontó enzimeket. Sajnos ezt követően is fogyasztunk tejet, sőt más emlősöknek szánt tejet. Véleményem szerint az evolúció során megszülettek a legtökéletesebb megoldások szervezetünk számára és ezeket semmilyen trendek nem írhatják jobban felül. Gondoljunk csak bele, hogy ismerünk-e olyan élőlényt aki megissza felcseperedését követően is a tejet, vagy más emlős tejét? Persze természetes állapotra célzok, nem arra hogy a macskánk is fellefetyeli a tejet, de fontos tudni hogy számára sem egészséges!!!

Az élőlények teje különböző arányban tartalmazza az összetevőket, annak megfelelően hogy kicsinyük fejlődését mi segíti. Egyértelmű, hogy egy kis borjú számára más dolgok szükségesek mint egy felnőtt embernek.

Tudtátok, hogy nagyon sok baktérium tenyészhet a tejben?
Ezért pasztörizálnak, de ez nem nyújt teljes körű védelmet. Pl. már emberekben is kimutatható a szarvasmarha AIDS ellen kialakult antitestek.

És akkor még szót sem ejtettünk a manapság már alkalmazott tejfokozó hormonokról amiket a gazdák bevetnek a nagyobb profit elérése céljából. Ez szintén elősegíti a rákos daganatok megjelenését testünkben. Lássuk a számokat: 7-szeresen megnövekszik a mellrák esélye, a férfiaknál meg 4-szeresen a prosztatarák esélye, továbbá megnövekszik a vastagbélrák esélye is.

A mesterséges hormontól a tehenek is megbetegszenek, begyullad  a tőgyük. Antibiotikumos kezeléseket kapnak, így a tejbe sokszor az antibiotikum és a gyulladás miatt keletkező genny is belekerül. Szerintem ez visszataszító és állatkínzás. Hatása: a lányoknál korai nemi érést és menstruációs problémákat, fogantatási zavarokat okozhat, a fiúknál nőiesebb alkatot, kisebb heréket és csökkent hímivarsejt számot eredményezhet.

A tejfokozó hormonon kívül még növekedést serkentő hormont is adnak hozzá, hiszen a borjúnak minél előbb el kell érnie a hasznot hozó állapotát. Érdekes, hogy ennek a növekedést fokozó hormonnak az alkalmazásával párhuzamosan (60-as évek) nőtt a fiatalok átlag magassága is.

1 pohár tej telített zsírtartalma = 1 szelet szalonna zsírtartalma

Amit megeszel az vagy. A tehenek manapság már nem az alpesi legelőkön kérődznek hanem takarmánynövényeket esznek. Ezek tele vannak növényvédőszerekkel, műtrágyából származó vegyszerekkel. A tejben kimutatható a növényvédőszer bomlásterméke, ami  persze mérgező!

BioNetti javaslata a tej helyettesítésére: kókuszdió tej, kesudió tej.

Végszó: A tej ideális táplálék….a bociknak!

BioNetti

Forrás: http://www.natursziget.com

4 megjegyzés:

 1. Ilyen sok baromságot is ritkán olvas az ember, még hogy "nem felvehető" állapotban van jelen! A sok bio már az agyadra ment...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Zsuzsa!

   Köszönjük a hozzászólást!

   Megkérdezhetem, hogy miért gondolod, hogy az emberi szervezet számára a tehéntejben felvehető állapotban van a kalcium?

   Törlés
  2. Zsuzsa Petró!
   A stílus az ember, ezt a mondást vagy elfelejtetted, vagy soha nem is tetted magadévá!
   A tej méreg egy felnőtt ember számára, tudtommal a feldolgozott termékek (joghurt, túró, tejföl) már tartalmazzák kis mértékben az emésztéshez szükséges enzimeket.
   Mit gondolsz, miért találták fel a laktózmentes termékeket?

   Törlés
 2. A lényeg, hogy gyakorlatilag a tejből (még ha valaki nem is foglalkozna, az amúgy nem kevés negatív mellékhatásával; laktóz, (telített-)zsírtartalom, vegyszerek, stb) manapság egyszerűen lehetetlen fedezni a szükséges kálcium szükségletet.
  Akit bővebben érdekel a kálcium "története", utána olvashat pl. a Harvard egyetem oldalán is akár:
  http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/calcium-full-story/

  ...vagy akár, egy picit kevésbé "paleo szemmel", 'Drugs Bunny' írásában is olvasni a tejről:
  http://edzoterem.blog.hu/2013/04/16/miert_nem_jo_a_tej

  VálaszTörlés